Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Medfrigo Logistics Neftemporiki

MED FRIGO/CARGOMED: «Ηγέτης» στην καθετοποιημένη παροχή Ολοκληρωμένων Υπηρεσιών Food Logistics

Η MED FRIGO/CARGOMED, με έδρα την Πάτρα, δραστηριοποιείται από το 1991 στην καθετοποιημένη παροχή Ολοκληρωμένων Υπηρεσιών Food Logistics, Εθνικών & Διεθνών Μεταφορών Προϊόντων Τροφίμων Ελεγχόμενης Θερμοκρασίας (-25ο C - +25ο C). 

Το 2017 διακίνησε περισσότερα από 7.500 φορτηγά ψυγεία μεταφέροντας τρόφιμα και προϊόντα ελεγχόμενης θερμοκρασίας από και προς την Ευρώπη. 

Η εταιρεία προσφέρει υπηρεσίες:

 •  Logistics με 24ωρη υποστήριξη 
  • - Συλλογή των εμπορευμάτων στις εγκαταστάσεις της
  • - Ηλεκτρονική Παραλαβή - Καταμέτρηση - Καταγραφή
  • - Μηχανογραφική διαχείριση εμπορευμάτων
  • - Διαχείριση κατά FEFO / FΙFO / LIFO
  • - Ολοκλήρωση της παραγγελίας (picking) ανά πελάτη
  • - Αποθήκευση
  • - Φόρτωση των προς διακίνηση εμπορευμάτων
  • - Έκδοση παραστατικών
  • - 24ωρη υποστήριξη πελατών & συνεργατών
 •  Μεταφοράς και διανομής (TRANSPORT & DISTRIBUTION )
  • Οι διανομές της είναι οργανωμένες σε 2 εξειδικευμένα τμήματα. Πιο συγκεκριμένα:

✓ H MEDFRIGO, για τις εξαγωγές από την Ελλάδα προς την Ευρώπη, παραδίδει αξιόπιστα σε περισσότερα από 400 σημεία απευθείας κάθε εβδομάδα. Με προγραμματισμένες αναχωρήσεις και αφίξεις και εξειδίκευσή στη διαχείριση, μεταφορά και διανομή προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας και ελεύθερης αλιείας, τροφίμων ελεγχόμενης θερμοκρασίας και φαρμάκων, με περισσότερα από 400 φορτηγά ψυγεία μηνιαίως, διασφαλίζει τη συνεχή και «always on time», υποστήριξη των δραστηριοτήτων των ελληνικών επιχειρήσεων σε 14 ευρωπαϊκά κράτη.

✓ Η CARGOMED, για τις εισαγωγές από την Ευρώπη προς την Ελλάδα, παραλαμβάνει, μεταφέρει και παραδίδει εμπορεύματα 365 ημέρες τον χρόνο. Με εξειδίκευση η μεταφορά groupage (τμηματικών) φορτίων. Κάθε εβδομάδα 70 και πλέον φορτηγά ψυγεία παραλαμβάνουν και μεταφέρουν εμπορεύματα ελεγχόμενης θερμοκρασίας (τρόφιμα, πρώτες ύλες, φάρμακα κ.ά.) από Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Νότια Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο και Βόρεια Γερμανία με προορισμό την Ελλάδα. 


Medfrigo Logistics

Οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις είναι σύγχρονες σε γήπεδα 51.500 τ.μ. και ψυχόμενους αποθηκευτικούς χώρους 13.500 τ.μ. Λειτουργούν 24 ώρες τη μέρα, 365 ημέρες τον χρόνο, παρέχοντας στους πελάτες τη δυνατότητα αποθήκευσης και ολοκληρωμένης διαχείρισης των προϊόντων τους σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

Αναγνωρίζοντας τις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγοράς, η εταιρεία επενδύει συνεχώς σε στόλο οχημάτων προδιαγραφών Euro 6, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος, σε εγκαταστάσεις και ανθρώπινο δυναμικό. 
Πιστεύοντας ακράδαντα ότι η ανάπτυξη του εμπορικού δικτύου των πελατών της είναι και δική της υπόθεση και αναγνωρίζοντας τη στρατηγική σημασία της Ηγουμενίτσας σαν το λιμάνι που συνδέει την Ευρώπη με τη Β. Ελλάδα, τα Βαλκάνια και τον Ανατολικό Ευρωπαϊκό Άξονα, η MED FRIGO προχώρησε το 2017, στην κατασκευή νέου υψηλής τεχνολογίας, κέντρου Logistics, με 2.800 τ.μ. ψυχόμενους αποθηκευτικούς χώρους, ψυγεία και καταψύξεις, σε ιδιόκτητα γήπεδα 18.000 τ.μ., σε απόσταση 10 χλμ. από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Το ύψος της επένδυσης θα ανέλθει σε 3.500.000 ευρώ, ενώ είναι ήδη λειτουργικά έτοιμη.


Το νέο κέντρο Logistics της Medfrigo στην Ήγουμενίτσα.
Το νέο κέντρο Logistics στην Ηγουμενίτσα.

Με γνώμονα τη φιλοσοφία της απόλυτης εξυπηρέτησης των πελατών της και στο πλαίσιο των ενεργειών για τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρει στους πελάτες της, η MEDFRIGO εφαρμόζει καινοτόμες τεχνολογίες πληροφόρησης οι οποίες δίνουν στους πελάτες της ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσω της οποίας μπορούν να παρακολουθούν real time την πορεία των εμπορευμάτων τους, καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταφοράς τους.

Πιστοποιημένη με Συστήματα Διασφάλισης Ποιότητας IFS Logistics, GLOBAL GAP, ISO 9001, Ασφάλειας Τροφίμων HACCP, Οδικής Ασφάλειας ISO 39001, Διαχείρισης Βιολογικών Προϊόντων BIO και GDP για τη μεταφορά φαρμάκων, τηρεί όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες και πιστοποιήσεις που αφορούν τους κανόνες εφαρμογής και διατήρησης της Ψυκτικής Αλυσίδας, Υγιεινής & Ασφάλειας Τροφίμων, ικανοποιώντας πλήρως τις προδιαγραφές των πελατών της.

Η μακρόχρονη εμπειρία της στη μεταφορά, διανομή και αποθήκευση, οι υποδομές της, οι 200 εξειδικευμένοι εργαζόμενοι, τα 200 σύγχρονα, υψηλών προδιαγραφών, πιστοποιημένα φορτηγά - ψυγεία διεθνών μεταφορών, σε συνδυασμό με τη φιλοσοφία  «να ξεπερνά πάντα τις απαιτήσεις των πελατών της» αποτελούν την εγγύηση ότι οι υπηρεσίες της είναι «always on time».

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Share this post